Taxaties

Bemiddeling
Overweegt u verkoop van kunst of bent u juist op zoek naar  bepaalde kunstwerken, dan kan ik u daarbij helpen. Door mijn jarenlange ervaring kan ik u op de juiste manier van dienst zijn.
Mijn uitgebreide netwerk kan ervoor zorgen dat, mocht u willen verkopen, uw kunstwerk bij de juiste persoon voor de juiste prijs terechtkomt.
Zoekt u een specifiek schilderij of werk van een bepaalde kunstenaar, dan aanvaard ik graag uw zoekopdracht.

Taxatie
Sinds 1983 ben ik beëdigd en gecertificeerd taxateur in kunst, antiek en inboedelgoederen en als zodanig lid van de Federatie TMV. Voor het AVRO tv programma “Tussen Kunst & Kitsch” taxeer ik als deskundige de schilderijen uit de 19de, 20ste en 21ste eeuw. Ook buiten het tv-programma ben ik u graag van dienst.  Ik verzorg onder andere taxaties voor:

– verzekering;
– onderlinge verdeling;
– verkoop;
– bruiklenen aan exposities en musea;
– successie aangifte;
– schades.


Tussen Kunst & Kitsch opnamedag in het Noord-Veluws Museum met presentator Frits Sissing, Nunspeet, februari 2015. Foto: Leendert Jansen, www.mediafoto.nl

Veel verzekeringsmaatschappijen accepteren uitsluitend een taxatierapport opgemaakt door een gecertificeerd beëdigd taxateur, die bij u de voorwerpen opneemt en beoordeelt en dat vastlegt in een rapport.
Een verzekeringsrapport heeft een geldigheid van drie jaar. Binnen deze termijn zijn verzekeringsmaatschappijen gebonden aan de waardes vermeld in het rapport.

Ik verricht taxaties voor particulieren, bedrijven, overheden en musea.
Voor mondelinge taxaties bent u tijdens openingsuren of op afspraak van harte welkom in onze kunsthandel te Haarlem.
Deze taxaties zijn echter niet gratis.

Voor overleg, het maken van een afspraak of informatie over de tarieven van taxatie en taxatierapporten kunt u mij mailen of  bellen: 06-547 06 555.

DutchEnglish